Bezoek aan wijnhuis Ca’ del Bosco

Ons team bezoekt in week 4 het wereld beroemde wijnhuis Ca’ del Bosco!

De wijnen van Ca’ del Bosco, vooral de mousserende, behoren tot de beste van Italië. Westelijk van het Gardameer, in Lombardije, ligt de DOCG Franciacorta, waarbinnen de mousserende wijnen van Ca’ del Bosco worden gemaakt. Deze mousserende wijnen worden gemaakt volgens de ‘metodo tradizionale’, dezelfde methode als voor champagne wordt gebruikt. Rijping op fles gebeurt gedurende 25 tot 37 maanden, waardoor zeer elegante, internationale gewaardeerde wijnen onstaan.

Ca’ del Bosco is eigendom van Maurizio Zanella, een van de belangrijkste producenten van het gebied, zoniet van Italië. Zanella speelde een grote rol binnen de Italiaanse wijnrenaissance van de afgelopen decennia. Het werk van Zanella heeft ertoe geleid dat het gebied Franciacorta in 1995 de DOCG-status verwierf. Die status geldt alleen voor de mousserende wijnen volgens de metodo tradizionale, niet vóór de stille wijnen. Deze hebben de status van DOC. Hiermee is de hoge kwaliteit van de mousserende wijnen op terechte wijze erkent.

20130115-161219.jpg

Deel met uw vrienden !

Facebook Twitter Email

Reageer

Naam*

Email* (verborgen)